Szardínia lekváros, dán aprósüteménnyel
2012 november 18. | Szerző: Seafalcon
Június 28. csütörtök, úton a Vizcayán. Ebédkor gyanútlanul benézek a legénységi szalonba, hát szépen megterítve, ahogyan az elõ van írva az elsõ osztályú helyeken, kés, villa, kanál, és az asztal közepén egy tekercs WC papír, mert ugye a legénységnek ez jó szalvéta helyett. Na, most erre fûzzél gyöngyöt! Mert nekünk a tisztiben van szalvétánk. Most mond, hogy nem tisztán szovjet rendszer, ahol a melós nem számított! Mert a lényeg csak... Tovább
Amikor az evés kínszenvedés...
2012 október 29. | Szerző: Seafalcon
A fotó saját, de csak illusztráció Az ember a gasztroblogokban legtöbbször olyanokat olvas, hogy a nyála is elcseppen. Van nekem egy kéziratom, ami fene lassan íródik, de egyszer majd csak kész lesz, ideiglenes címe: "Rekviem a magyar tengerhajózásért", és ebben a tengerész élményeimet írom meg. Bemásolok egy részt, amiből megtudod, hogy mikor nem volt kedve enni ínyencségemnek: Történik: 1973. szeptemberében az M/S Hévíz fedélzetén,... Tovább
Trieszti finocchio saláta és egy kis sztorizás
2013 március 1. | Szerző: Seafalcon
Nem tudom, ez a bejegyzés hova illik? A főzős vagy a mesélős blogomba? (-e?)... Legyen mindkettőbe. Az a helyzet, hogy a Lidliben vásároltunk, és normális áron árultak édesköményt. Azonnal lecsaptam rá. Most már tudom, hogyan hívják ezt a mediterrán konyhában népszerű zöldséget, de sokáig csak így ismertem: finocchio. És mindez a legkedvesebb olasz városomhoz, Trieszthez kapcsolódik. Valamikor réges rég volt egyszer egy hajó, amit úgy... Tovább