Muszaka torta
2014 október 1. | Szerző: Seafalcon
Most Ágni görög konyhájában talált recept volt az alap. Itt is volt eltérés, mert ő nem használt paradicsomot, de én tettem bele. Miért torta? Mert Ágni egy kerek készségbe tette, ami még az is lehet, hogy tortasütő... detőle kitelhet, hogy van egy görög valódi kerek muszaka sütője! És talán az isadta, hogy szerinte tortaként szeletelhető, ami mint látni fogjátok, igaz! Ha okosan csinálod, akkor tedd fel a darált húst: hagymát... Tovább
Muszaka
2014 május 17. | Szerző: Seafalcon
Volt itthon három darab padlizsánom, ebből muszaka lesz, akárki meglássa! Van nekem egy kedves blogom a sok közül, amit olvasni is szeretek, meg főzni is a receptjeiből. Ő a Rántott hús wokban. Nála láttam egy megfelelő receptet, és elkészítettem. Ez ugye egy rakott finomság. Az első sorba előre megsütött burgonyaszeleteket teszünk. Kevés olajban készítettem. A következő réteg a padlizsán. Ehhez szeletekre kell vágni, besózni... Tovább
Cukkinis paradicsom csatni - kétszer főzött
2013 szeptember 3. | Szerző: Seafalcon
Mint azt a fészbukon ígértem volt többeknek, íme a cukkinis paradicsom csatni receptje, de azért van benne egy kis kurfli, mert miként a címben is írva vagyon, kétszer főzött! Hát kérem szépen, íme az okosság: Csípős, cukkinis paradicsomcsatni Végy 4 kiló paradicsomot, egy kiló hagymát, 3 db. salátának való cukkinit, ízlésed szerinti mennyiségben barna cukrot (nálam ez másfél kiló volt, mert a csatni akkor jó, ha édes mint a méz és úgy... Tovább
A nyári "szentháromság": padlizsán, paradicsom, bazsalikom
2013 július 21. | Szerző: Seafalcon
Sajnos elég régen írtam bejegyzést. Ugyanis van fontosabb dolgom is, mint a gép előtt vesztegetni a drága időt. Elmúlt a lelkesedés, talán majd télen visszatér, amikor a kert is pihen. Most csak megmutatom az egyik ebédem, és a tegnapi vacsorám. Sajnos a padlizsán még nem a kertből való, de hamarost... A paradicsom és a bazsalikom igen! Az ebédem a padlizsános-paradicsomos-bazsalikomos spagetti volt. Igen közel áll a ratatujhoz, de... Tovább
Paradicsomleves sajtos palacsintacsigával
2012 november 15. | Szerző: Seafalcon
Állítom, hogy a legegyszerűbb ötletek a legnagyszerűbbek. És ez fokozottan igaz akkor is, ha nem az én rengeteg eszemet dicséri, hanem az asszonykám találta ki! Mert miről is van szó? A paradicsomlevesbe betétként sajtos palacsintacsigát tett. És ettől egyszerűen fantasztikus lett a leves! No, persze az is kellett , hogy a hagyományos levest egy kicsit átalakította (annak az íze viszont az én érdemem!). Elsőként cukrot karamellizált... Tovább
Padlizsános lecsó, a kedvencem
2016 szeptember 21. | Szerző: Seafalcon
Sokáig törtem a fejem, hogy milyen címet adjak? Mert amit nagyon szeretek az a lecsó és a ratuille gyermeke, de egyik sem. Több, mint a magyar lecsó, a franciákénál kevesebb. De nagyon finom, minden nap enni tudnám! Hozzávalók: 1 nagy fej vöröshagyma felszeletelve, 2 gerezd fokhagyma apróra vágva, 1 nagy padlizsán felkockázva, 3 db színes paprika felkockázva, 3-4 paradicsom felkockázva, só, bors, bazsalikom Először a padlizsánt... Tovább