Padlizsános lecsó, a kedvencem

2016 szeptember 21. | Szerző:

Sokáig törtem a fejem, hogy milyen címet adjak? Mert amit nagyon szeretek az a lecsó és a ratuille gyermeke, de egyik sem. Több, mint a magyar lecsó, a franciákénál kevesebb. De nagyon finom, minden nap enni tudnám! Hozzávalók: 1 nagy fej vöröshagyma felszeletelve, 2 gerezd fokhagyma apróra vágva, 1 nagy padlizsán felkockázva, 3 db színes paprika felkockázva, 3-4 paradicsom felkockázva, só, bors, bazsalikom Először a padlizsánt... Tovább

Muszaka torta

2014 október 1. | Szerző:

Most Ágni görög konyhájában talált recept volt az alap. Itt is volt eltérés, mert ő nem használt paradicsomot, de én tettem bele. Miért torta? Mert Ágni egy kerek készségbe tette, ami még az is lehet, hogy tortasütő... detőle kitelhet, hogy van egy görög valódi kerek muszaka sütője! És talán az isadta, hogy szerinte tortaként szeletelhető, ami mint látni fogjátok, igaz! Ha okosan csinálod, akkor tedd fel a darált húst: hagymát... Tovább

Muszaka

2014 május 17. | Szerző:

Volt itthon három darab padlizsánom, ebből muszaka lesz, akárki meglássa! Van nekem egy kedves blogom a sok közül, amit olvasni is szeretek, meg főzni is a receptjeiből. Ő a Rántott hús wokban. Nála láttam egy megfelelő receptet, és elkészítettem. Ez ugye egy rakott finomság. Az első sorba előre megsütött burgonyaszeleteket teszünk. Kevés olajban készítettem. A következő réteg a padlizsán. Ehhez szeletekre kell vágni, besózni... Tovább

Cukkinis paradicsom csatni - kétszer főzött

2013 szeptember 3. | Szerző:

Mint azt a fészbukon ígértem volt többeknek, íme a cukkinis paradicsom csatni receptje, de azért van benne egy kis kurfli, mert miként a címben is írva vagyon, kétszer főzött! Hát kérem szépen, íme az okosság: Csípős, cukkinis paradicsomcsatni Végy 4 kiló paradicsomot, egy kiló hagymát, 3 db. salátának való cukkinit, ízlésed szerinti mennyiségben barna cukrot (nálam ez másfél kiló volt, mert a csatni akkor jó, ha édes mint a méz és úgy... Tovább

A nyári "szentháromság": padlizsán, paradicsom, bazsalikom

2013 július 21. | Szerző:

Sajnos elég régen írtam bejegyzést. Ugyanis van fontosabb dolgom is, mint a gép előtt vesztegetni a drága időt. Elmúlt a lelkesedés, talán majd télen visszatér, amikor a kert is pihen. Most csak megmutatom az egyik ebédem, és a tegnapi vacsorám. Sajnos a padlizsán még nem a kertből való, de hamarost... A paradicsom és a bazsalikom igen! Az ebédem a padlizsános-paradicsomos-bazsalikomos spagetti volt. Igen közel áll a ratatujhoz, de... Tovább

Paradicsomleves sajtos palacsintacsigával

2012 november 15. | Szerző:

Állítom, hogy a legegyszerűbb ötletek a legnagyszerűbbek. És ez fokozottan igaz akkor is, ha nem az én rengeteg eszemet dicséri, hanem az asszonykám találta ki! Mert miről is van szó? A paradicsomlevesbe betétként sajtos palacsintacsigát tett. És ettől egyszerűen fantasztikus lett a leves! No, persze az is kellett , hogy a hagyományos levest egy kicsit átalakította (annak az íze viszont az én érdemem!). Elsőként cukrot karamellizált... Tovább

Jin és Jang, avagy a boldogság regénye

Valamikor 2000. táján volt egy internetes könyvkiadó, amelyik a Vikk.net névre hallgatott. Ők jelentették meg ezt a kisregényt e-könyv formában, majd megszűnt a kiadó, és a jogok visszaszálltak rám.

Az ötlet úgy született, hogy a kiadó levelezőlistáján parázs vita alakult ki arról, hogy lehet-e érdekesen írni a boldogságról. Semmi másról, csak és kizárólag a boldogságról. Elhangzottak érvek pro és kontra. Sokan mondták, hogy nem lehet, mások viszont erősködtek, hogy lehet

Ez a kisregény volt az én válaszom:

Jin és Jang, avagy a boldogság regénye

A Cafeblogon levő másik blogom:

Tengerészkapitányként mentem nyugdíjba, s megosztom emlékeim, naplóim az olvasókkal, és idecsábítok más, szintén grafomán tengerészeket, és bemutatom az írásaikat.

Hajóablak a nagyvilágra

Nézettség

  • Blog nézettsége: 47858

Blogkövetés

Iratkozz fel a heti hírlevélre és többé nem maradsz le a friss tartalomról.

Az adatkezelés további részleteiről itt olvashatsz: Felhasználási feltételek és Egyedi adatkezelési tájékoztató

<!-- //----------------------------------- s_ref=escape(document.referrer); s_aloldal="32"; s_rnd=Math.floor(Math.random()*1000000); //----------------------------------- s_sw=screen.width; s_sh=screen.height; if (navigator.appName!='Netscape') s_color=screen.colorDepth; else s_color=screen.pixelDepth; document.write(''); document.write(''); //-->
var sc_project=8798854; var sc_invisible=1; var sc_security="9c271b36"; var scJsHost = (("https:" == document.location.protocol) ? "https://secure." : "http://www."); document.write("");
látogató számláló

Üzenj a blogger(ek)nek!

Üzenj a kazánháznak!

Blog RSS

Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!