Csicsókázzunk: leves, kenyér, nyögvenyelő
2013 március 16. | Szerző: Seafalcon
Az utóbbi hetek számomra nagyon kemények voltak, nem is blogoltam, de mostanra nyugi van, hát lássuk, mivel maradtam el. A napfényes március eleje számomra csicsókaszezon volt. Egy tő alatt egy vödörnyi egészség... finomság... nagyon szeretem, és kezdek hozzászokni, ha érted, mire gondolok. Az utolsó bejegyzés egy római kömény saláta volt. De nemcsak saláta készült belőle, hanem krémleves is. A recept azt írta, hogy kell bele krumpli,... Tovább
Aki kenyeret ad, életet ad
2013 január 17. | Szerző: Seafalcon
A jó kenyér mindennél többet ér. Sajnos manapság ha jó kenyeret akarsz enni, akkor magadnak kell elkészíteni, mert a látványpékségekben csak látványt találsz, de valamit magára adó péket nem (már elnézést az ott dolgozóktól, de aki gombokat nyomogat a dagasztógépen, meg kelesztőgépen, meg a kemencén, az lehet egy jó betanított munkás...) . Persze vannak már üzletek, ahol találni jót is, de utána kell járni, és mélyebben a bukszába nyúlni, ami... Tovább
Töki pompos, ahogyan azt kell: kemencében
2015 július 8. | Szerző: Seafalcon
Olyan ritkán gyújtjuk be a kemencét, pedig igazán remekül működik. Egy baj azért van vele: fogyókúrás salátákat, meg diabetikus ételeket nemigen sütnek benn, így én sem. Kenyérsütés mellé találta ki az asszonykám, hogy csinál töki pompost. Van neki sok-sok receptkönyve és füzete, ennek a receptjét és eredetét Lévai Anita: Péksütemények és házi kenyerek című gyűjteményében találta. A sztoriját nem írom, azt meghagyom a könyv olvasóinak.... Tovább