Hegyaljai gnocchi
2014 május 27. | Szerző: Seafalcon
Hát ez kérem csak úgy kipattant... Volt otthon egy csomag mirelit gnocchi (régóta), és ha már van, ne legyen tovább, még lejár nekem, oszt kész. Mit lehetne belőle csinálni? A fricskóban volt padlizsán és cukkini, hát adott a lehetőség, hogy elkészítsem hasonlóan az egyik nagy kedvenchez, a padlizsános spagettihez. Padlizsán és cukkini felkockázva, és külön, külön megpirítva. kevés olíva olajon, mert akármennyit magába szív, ésnem... Tovább
Cukkinis paradicsom csatni - kétszer főzött
2013 szeptember 3. | Szerző: Seafalcon
Mint azt a fészbukon ígértem volt többeknek, íme a cukkinis paradicsom csatni receptje, de azért van benne egy kis kurfli, mert miként a címben is írva vagyon, kétszer főzött! Hát kérem szépen, íme az okosság: Csípős, cukkinis paradicsomcsatni Végy 4 kiló paradicsomot, egy kiló hagymát, 3 db. salátának való cukkinit, ízlésed szerinti mennyiségben barna cukrot (nálam ez másfél kiló volt, mert a csatni akkor jó, ha édes mint a méz és úgy... Tovább
Barna rizs sült zöldségekkel
2013 április 8. | Szerző: Seafalcon
Jó régen nem jelentkeztem, de hát jó régen volt időm a konyhában tevékenykedni. Most is az asszonykám főztjét mutatom meg, mert nagyon finomra sikeredett! Húsvét előtt ettük, ez volt Nagypénteken az ebéd, így ne csodálkozz, hogy nem volt hús hozzá, bár ha nem böjti napon készül, akkor finom lehet hozzá egy kis rántott csirkecomb... A barna rizst pirított hagymás olajon kissé megdinsztelte az asszonykám, a főzőlébe tett házi zöldségkrémet... Tovább
Cukkíni lecsó és savanyú görögdinnye, azaz itt a befőzés
2015 július 25. | Szerző: Seafalcon
Ontja a kert a finomságokat! Most például cukkiniből van fölösen, képtelenség megenni (főleg ha töki pompos korszak ütötte fel a fejét nálunk). Mit lehet tenni? Gyorsan jött az ötlet, lecsóba kell tenni. Illetve cukkini lecsót kell készíteni, kevés paprikával. Hamar megcsináltam: Kellett hozzá másfél kiló vereshagyma, 4 deci olaj, 2,5 kiló paradicsom, 1 kiló paprika (ennyi volt csak itthon a lecsó minőségből, bár ezt a kategóriát... Tovább