Indiai csirke curry (főtt pulykából)
2012 október 26. | Szerző: Seafalcon |
Mint említettem az előző bejegyzésben, hogy hazajöttünk Hévízről és itthon egy hatalmas lábas húslevessel vártak, amiben pulykacomb, pulykaszárny és némi sertéshús voltak. Nos a főtt húsból még maradt…
Mit kellene főzni, hogy felhasználhassam a még mindig sok főtt húst? Ahogy böngésztem a receptjeim között, megláttam a curry szót, ez azonnal eldöntötte a kérdést… Most már célirányosan kerestem Tasty Appetite receptjei között, amíg meg nem találtam az indiai csirke curryt, és a csirke majdnem pulyka… nem?
Elkészítettem, nos, ez telibe talált.
Én így készítettem:
Elsőként felvágtam egy közepes hagymát apróra, megdinszteltem. Ezután apróra kockáztam két nagy fokhagyma gerezdet, egy közepes csili paprikát (most tulajdonképpen hazudok, mert “csak” zöldpaprika volt, az asszonykám nem tudja az erőset megenni, és ökör eszik magánban…). Aztán behoztam nyolc darab koktélparadicsomot, félbe vágtam őket. Friss gyömbérből letörtem egy nagyobb diónyit, pucoltam felaprítottam és mindet beledobtam a turmixgépbe. Öntöttem hozzá nagyjából két decinyi házi kecsöpöt, egy kávéskanálnyi koriander magot és egy csapott kanálnyi római köményt (mindkettő saját termés!). Alaposan összeturmixoltam. Ráöntöttem a hagymára és alaposan elkevertem.
Most jön bele a fél kilónyi csirkemell, vagy mint én csináltam a kockára vágott leveshús és gyakori kevergetés mellet 15 perc alatt megpuhul. Természetesen amikor elkeverted, jöhet a só, a frissen őrölt bors, egy púpozott kávéskanál kurkuma és ízlés szerinti curry por.
Amikor elkészült akkor egy nagy csokor friss koriandert és/vagy petrezselyemzöldet felaprítasz és beledobod.
Főtt rizzsel célszerű tálalni.
De ha maradt az előző napi csicsókából akkor azzal fehérje napra való fogás!
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: