Szervusz olvasó! Üdvözlet egy üveg mézes fokhagymával…
2012 október 17. | Szerző: Seafalcon |
Az a helyzet, hogy meghívtak, ha kedvet érzek, hozam át a blogom, vagy indítsak újat. Ha áthoztam volna, nem írnám ezt a bejegyzést, de így szükséges.
Sokat gondolkodtam azon, hogy milyen nicknevet válasszak, ami “passzol” a cafeblog profiljába, ami ugye nem nekünk férfiaknak lett kitalálva. Aztán úgy döntöttem, hogy megtartom a Seafalcont, azt, ahogyan elég sokan ismernek. Mert ugye vagyok, aki vagyok… a lényeg az, hogy hölgyeknek tetsző blogot írjak.
És a legkézenfekvőbb választás, hogy írok egy újabb főzős blogot. Ez nem gasztroblog, mert azt profik írják, én pedig műkedvelő főzőember vagyok. Nem tudok nyálcseppentően kirafinírt fotókat készíteni, csak olyat, amilyet…
Aztán a kérdés, hogy miért is az a címe, hogy Az Oroszlán főzni készül? Azért Oroszlán és nem oroszlán, mert ebben a jegyben születtem. Azt azért jó ha tudjátok, hogy velem nem szabad vitatkozni, mert az “köztudomású”, hogy egy Oroszlánnak mindig igaza van! Ha ezzel valaki nem értene egyet, akkor olvassa el a novellámat, amiben ezt egyértelműen bebizonyítom! Mivel ez főzős blognak indul, ezért csak belinkelem a novellát (nem “rondítom” vele össze…
És akkor egy recept… de nem is az, hanem egy konyhai szösszenet, amit én magamban konyhai egypercesnek hívok azért mert elmondani egy percbe (se) kerül, de érdemes…:
MÉZES FOKHAGYMA:
A megtisztított fokhagymára ráöntöd a mézet, 10 napig érleled és utána fogyasztható. Akár csemegének, akár húsok mellé, majd kitapasztalod. Minél tovább áll annál jobb! A méz megfolyósodik, ez természetes folyamat! A fokhagyma illatát elveszi a méz, társaságban is fogyasztható…
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: