Babos csilit főztem
2016 november 29. | Szerző: Seafalcon |
Ha valamit szeretek, akkor az a babos csili. Lila hagymával, kevéske kukoricával (sajnos nincs friss korianderem), zöldpetrezselyemmel, isten!
Volt a fagyasztóban darált hús, meg egy bontott zacskó kukorica. babkonzerv meg mindig van itthon, nosza fogjunk hozzá! Este kivettem a húst, reggelre kiolvadt. Megdinszteltem a hagymát mehet rá a hús. Kicsit gyanús volt…
– Ez biztosan darált hús? – kérdeztem az asszonykámat.
– Lehet, hogy van benne némi rizs is- mondta, mert rakott rizsből kimaradt valamennyi. Nem baj, formabontó lesz a csilim, majd azt mondom, hogy á lá Ázsia.. Ment bele a paradicsomszósz, aztán a kukorica, szép nagy szemű, régen láttam ilyen kerek szeműt! Végül a konzerv bab. teleraktam 7pod – 7seas chili szósszal, hogy legyen egy kis ereje is, merthogy csili, nemde bár? Összerottyant, fokhagyma bele, petrezselyem zöld, és kész.
Mehet a tányérra.
Gyanús. Sőt, nagyon gyanús. Lehet, hogy nem is rizs volt a darált húsban? Ahogyan jobban megnézem, ebben biza hús se nincsen! Legjobb esetben kuszkusz…
Hát akkor hurrá, vega babos csilit alkottam, de legalább kukoricás!
Illetve várjál csak! Ráharaptam a kukoricára. Hát ez biza nem az! Sokkal inkább csicseriborsó.
Viszont elmondhatom, hogy isteni erős volt! A 7 POD – 7 SEAS szószban legalább nem csalódtam! Az bizony csípett keményen, csak úgy bizsergett a szám széle, meg a garat!
Ha a kaja nem is, a szósz megérdemli, hogy idefényképeződjön:
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: