Padlizsános lecsó, a kedvencem

Sokáig törtem a fejem, hogy milyen címet adjak? Mert amit nagyon szeretek az a lecsó és a ratuille gyermeke, de egyik sem. Több, mint a magyar lecsó, a franciákénál kevesebb. De nagyon finom, minden nap enni tudnám!

Hozzávalók:

1 nagy fej vöröshagyma felszeletelve,

2 gerezd fokhagyma apróra vágva,

1 nagy padlizsán felkockázva,

3 db színes paprika felkockázva,

3-4 paradicsom felkockázva,

só, bors, bazsalikom

Először a padlizsánt sütöm meg. Nagyon forró serpenyőbe leheletnyi olajat teszek, csak annyit, hogy ne legyen száraz, bele a padlizsánt, és barnára sütöm állandó rázogatás, dobálás közben.

Félreteszem.

A hagymát olajon megkaramellizálom, azaz szép barnára sütöm.

 

Ezután mehet rá a paprika, átforgatom, pár percig párolom.

Most jön a paradicsom. Fedő alatt összerotyogtatom.

Majdnem kész, amikor a padlizsánt is rádobom.

Megszórom friss bazsalikommal. Volt itthon maradék csicseriborsós rizsköret, arra szedtem, és hogy a lényeg le ne maradjon öntöttem rá Nagylegény a gáton chiliszószt. Ez nagyon kellemes, bazsalikomos, oreganós, kicsit zelleres, tehát abszolút passzol az ételhez! És nem igazán kell belőle sok, mert betyár erős! Csak az fogyassza, aki úgy érzi: nagylegény a gáton! (Bár a kis legény kevesebbet tesz belőle, és a túl erős gond megoldva).

Jó étvágyat mindenkinek!.

Címkék: , , , , , , ,
Tovább a blogra »