Egy kis erős savanyúság!
2015 október 26. | Szerző: Seafalcon |
Amikor leszedtem a kertben az utolsó chiliket a túlnyomó hányaduk még csak zöld volt.
Adta magát a lehetőség: el kell tenni télire, jó erős savanyúság lesz a karácsonyi asztalon!
A thai paprikát felszeleteltem, mert túl hosszúak voltak. Az üveg aljára egy-egy szál borsikafüvet és tárkonyt tettem, erre mentek rá a paprikák: fehér cseresznyepaprika (ami még zöld, az fehér, ami érett az élénk piros), cayenne zölden, sárgán és pirosan, van egy meghatározhatatlan paprikám, kicsi, alul telt fölül csúcsos, és vagy másfél centi hosszú. És sok tulipánpaprika (bohócsapka, Bishops Crown, ki hogyan ismeri).
Ezután felöntöttem hideg vízzel, majd kiöntöttem egy lábosba (így mértem ki a szükséges lé mennyiségét). Literenként kapott egy evőkanál sót, ecetet és édesítőt, ízlés szerint (mármint, ki mennyire szereti ecetesen-édesen). Én diabetesz miatt xlitet használtam, de lehet hozzá tenni cukrot is.
A paprika tetejét megszórtam szemes borssal, mustármaggal, korianderrel, és ráöntöttem az alaposan elkevert levet. Lezártam, és ment a befőzőautomatába harminc percre 85 fokon, hogy csírátlanodjon. Így nem kell hozzá tartósítószer, és nyilvánvaló, hogy egy héten belül elfogy felbontás után.
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: