Párolt céklalevél pirított morzsával

Hát az úgy volt, hogy készítettem céklalevest, és a cékla levelei olyan gyönyörűek voltak, hogy nem volt szívem kidobni!

Mit lehetne belőle készíteni?

Keresgéltem a neten, de önállóan semmit, legalább is a Gugli pajtás elől jól el van dugva, ha létezik.

Vacsorára rántott patisszont készítettem magamnak.

 

Ehhez Gordon Ramsay-től látott módon készítettem morzsát: két száraz zsömlét sok petrezselyem kíséretében meg egy darab száraz sajt hozzáadásával az aprítóban felaprítottam. A patisszonokat beolajoztam egy kenőecsettel, liszt, tojás, morzsa, mentek a tepsibe.

Maradt még morzsa. Villanykörte kattant a kis buksimban: pirítsuk meg a párolt céklalevélhez!

Hamar elkészült: olajon szép barnára pirítottam, félrehúztam, kevés olajon megpároltam a céklaleveleket, sóztam, borsoztam, reszeltem rá szerecsendiót majd a tányéron adtam hozzá chilis balzsamecet krémet (hogy ez milyen rettentően finom!).

Könnyű, finom, egészséges, mi kell még több?

Címkék: , ,
Tovább a blogra »