Paradicsomos lila káposzta főzelék
2015 február 24. | Szerző: Seafalcon |
Ez az étel a feledékenységemnek köszönheti megszületését, mert azt hittem, van fejes káposztám, a hír igaz volt, csak lila…
Akkor gyerünk, készítsünk paradicsomos káposztát lilából:
A menet ugyanaz, mintha fejes káposztából lenne, ez a váratlan hír most nyilván letaglózott, de nem tehetek róla.
Kókuszzsíron megdinsztelek megy kisebb vereshagymát, majd hozzákeverem a káposztát. dinsztelem, amíg kellőképpen össze nem esik. Ekkor felöntöm annyi vízzel, hogy éppen ellepje. Kókuszzsírt használok, ami nem olcsó, de keveset használok, így azért elviselhető.
Sózom, fűszerezem, bors, majoránna, és stíviával édesítem. Nekem édesanyíám cukrosan készítette, ha nem tennék bele édesítőszert, akkor nem ízlene. Az ízlés szerint azt jelenti, hogy nekem a 4 szem és némi por elegendőnek bizonyult.
Nagyjából fél órát főztem.
- Hát…, ennyi…
- Ugye ismered Hofinak a szójás dumáját:
- Kórházban kajákról beszélnek:
- – Szójapörkölt, szójatej, szójafasírt, szója nővérnek, hogy befostam…
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:
most csak PONT AZT NEM LEHET OLVASNI millllyen lett ..???? a másikhoz képest …pl ????!!! …EZ ÉRDEKELT VOLNA -KIZÁRÓLAG …
… nem lehet rossz, söööt ! de ! a sztivia bogyócska bírja a főzést ? eddig csak kávéban, teában, főzés nélküli krémekben használtam…