Zöldséges palacsinta
2014 február 24. | Szerző: Seafalcon |
Nagyon egyszerű, sőt még annál is egyszerűbb vacsora! Az úgy volt, hogy a fiam hazajött Karácsonyra Norvégiából. Hozott magával kész, mirelit palacsintát, amihez aztán nem nyúlt, mert ugye az édesanya nem üres hűtővel, és kopár asztallal várja a fiát! Nem volt alkalma elkészíteni. Én meg elővettem, és ezt készítettem belőle!
Wokban sült zöldség: megolajozom a wokot, beledobom a magokat: koriander, római és normál köményt, most szárított csilipaprikát nem tettem bele, mert mindig meg akar fullasztani, azt szabadban szoktam elkövetni. Ezután fajtánként megpirítom a felhevített edényben a zöldségeket: hagymát, zöldhagymát és pórét. Majd a kelkáposzta csíkok jönnek. Ezután a sárgarépa, zeller, és karalábé meg fehérrépa együtt. Mindegyik fajtát, ha megpirult, kiszedem egy “gyűjtőedénybe”. Végül ebben sózom, teszek hozzá őrölt borsot, kakukkfüvet, meg amit gondolok. Összekeverem.
A palacsintákat megolajozott tepsire fektettem, rákanalaztam a wokban sült zöldséget, kapott gey kevéske csiliszószt, összehajtottam, ment rá jó adag reszelt sajt, és be a sütőbe. Amikor a sajt ráolvadt, és egy picikét megpirult, kivettem, tálaltam. Csípős és édes csatnival ettük. Isteni volt!
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:
Tisztelt Pálmai Ottó,
Sajnos nem voltam Hong Kongban. Viszont Ön nem ismeri a helyesírást, és ha ez nem is förmedvény, de szégyen.
Kívánok további szép napot!
Gondolom sokat forgolódott Hong Kong-ban! A palacsinta magyar étel nem kínai!!!! Förmedvény!