Rántott camembert bodzalekvárral
2012 november 26. | Szerző: Seafalcon |
Valamelyik nap olvastam egy blogban, hogy a bodzalekvár tökéletesen kiváltja az áfonyát, mindenhez illik, amit az erdei gyümölcsből készült lekvárral szervíroznak. Nekem meg ugye a pincében ott sorakoznak szépen bodzalekváros üvegeim!
Innen már csak egy gyorskeresés a gömbkomputerben (okos kis buksim), és kidobta, hogy: rántott camembert. Nosza!
A kerek sajtokat kettévágtam, tejben megforgattam, majd lisztben. Most jött a “tojásfürdő”, majd a prézli, és megint tojás és megint prézli. Magyarán duplán bundáztam, ahogyan az olvadékony sajtokat szokták, ha kirántják. Ezután ment bele a fagyasztóba, mert ez is egy trükk a sajtok rántásánál: a burok megsül, mire a sajt észbe kap, már nem tud kifolyni!
Közben elkészítettem a párolt rizs, ahogyan szoktam: olajon megdinsztelek egy kis fej apróra vágott hagymát, majd arra megy a megmosott bögrényi rizs. Ha kifehéredett, akkor megszórtam házi ételízesítővel, sóztam, majd felöntöttem kétszeres mennyiségű vízzel. addig pároltam fedő alatt, amíg elfőtte a vizet, utána levettem, hogy kipárologjon belőle a maradék.
A sajt mellé bodzalekvárt tettem, igazán finom ebédünk lett!
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: