Így készíts kocsonyakuglófot!
2012 november 21. | Szerző: Seafalcon |
Nagyon ügyeske vagyok! Sikerült a kettőt összehoznom. Mert ez kérem egy szép kuglóf, viszont anyagát tekintve: kocsonya:
![]() |
Kocsonyakuglóf |
Szóval kocsonyakuglófot csináltam. Legtöbbször körömből, mint most is, de te használj nyugodtan bőrt, meg fejet, meg fülét, meg tegyél bele színhúst (én azt sosem, csak olyasmit, amiben van enyv bőven) szóval mi szem-szájnak ingere, és belevaló.
A főzés nálunk a lehető legegyszerűbb: a megmosott, tisztított körmöket bele a vízbe, hogy jól ellepje, sózom, borsozom, bele egy nagy fej hagyma egészben, és ízlés szerint fokhagyma, nálam sok (egy fej). Azért sok, mert édesanyámtól úgy tanultam, hogy megy a kocsonyába is módjával, de hogy az ízét átadja, a tányérok aljára tett zúzott fokhagymát, és arra merte a levet.
![]() |
Mutatós a felvágás után is! |
![]() |
Szépen megdermedt az erkélyen |
Az ablakpárkányon szépen megdermedt, most már csak a kiborítás maradt. Ehhez vizet forraltam, egy pillanatra belemártottam, de tényleg csak egy pillanatra, mert a megolvadt kocsonya másképp túl sok lett volna, és a tálra való borításkor mindent összefröcskölhetett volna.
Mindenki úgy ette, ahogyan szerette: a fiam mustárral, a feleségem kevés citromlével, de én paradicsomcsatnit készítettem a nyáron, azzal fogyasztottam, hát valami fölséges volt! (Máskor hagymával és ecettel szoktam.)
![]() |
Tálalva, jó étvágyat kívánok! |
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: