Paradicsomleves sajtos palacsintacsigával
2012 november 15. | Szerző: Seafalcon |
Állítom, hogy a legegyszerűbb ötletek a legnagyszerűbbek. És ez fokozottan igaz akkor is, ha nem az én rengeteg eszemet dicséri, hanem az asszonykám találta ki!
Mert miről is van szó? A paradicsomlevesbe betétként sajtos palacsintacsigát tett. És ettől egyszerűen fantasztikus lett a leves! No, persze az is kellett , hogy a hagyományos levest egy kicsit átalakította (annak az íze viszont az én érdemem!).
Elsőként cukrot karamellizált egy kevés vajon, meghintette egy kevés liszttel, majd felengedte egy üveg paradicsomlével. Ezután tett hozzá egy fél üveg házi kecsöpöt (igazából paradicsomszószt). Összeforralta. A szószban már benne volt a kevés hagyma, egyharmada pedig almából készült, és az ízesítéshez bazsalikomot és zeller zöldet használtunk a cukor, só, és almaecet mellett. Mivel a mélyhűtőben van bőven fagyasztott koktélparadicsom, vagy tizenöt darabot beletett a levesbe, és ettől igazán friss ízt is kapott.
Ezután készített két vastagabb palacsintát, reszelt bele sajtot, felcsavarta, hagyta egy kicsit hűlni, hogy tartsa meg az alakját, és végül kétcenti hosszú darabokat vágott le belőle, ezt a tányérba mert levesbe állította. Egyszerűen remek! Érdemes a kipróbálásra, nem szokványos, de az ízek nagyon passzolnak!
Egy a hibája: a sajt fehérjenapra való, a palacsinta tésztanapra, így a 90 napos diétában szenvedőknek nem ajánlott!
Mivel fényképezőgépnélküliségben szenvedtem vagy másfél hónapig, amikor befőztem, nem tudtam fotózni, így ki se lett blogolva. Most, utólag megmutatom a pincében őket:
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: